Activiteiten
Theologie voor de serieuze zoeker

Theologie voor de serieuze zoeker. Dat thema staat op zondag 2 april centraal in de  Hoeksteen, Rozenboomlaan 119 Voorburg. Spreker is Hans Le Grand. Aanvang 10.30 uur. Toegang kost 8 euro; deden en vrienden van de Hoeksteen betalen 6 euro. Religieuze, of spirituele zoekers zijn mensen die zich laten inspireren door meer dan één religieuze traditie zonder zich aan één exclusief te committeren. Verreweg de meeste religieuze zoekers zijn geen lid van een geloofsgemeenschap en zoeken zelf naar inspiratie in boeken, retraites, films, cursussen, discussies etcetera.
Wat geloven religieuze zoekers en waarom? Hans Le Grand is gepromoveerd in de natuurkunde. Begin 2023 hoopt hij voor de tweede keer te promoveren en wel op een proefschrift getiteld ‘Seeking in faith of mystery’, waarin hij een theologie voor de religieuze zoeker construeert op basis van de theologische methode van Gordon Kaufman. Hans is erkend als predikant door de Engelse Unitarische kerk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter