Mening
U zegt het maar: Oproep van de boswachter

‘Beste natuurliefhebber,

Het is lente, de meest kwetsbare tijd van het jaar voor de natuur. En tegelijk de periode waarin mensen weer heerlijk naar buiten gaan. Dieren met nesten en jongen betekent hard werken en dus zijn ze nu extra gevoelig voor verstoring. Nieuwe plantjes die onder een laag dorre bladeren liggen, steken hun kwetsbare kopjes omhoog. En insecten gaan met de eerste zonnestralen op zoek naar de broodnodige nectar.

De meeste mensen weten prima dat je aan de regels houden onze prachtige Nederlandse natuur enorm helpt. Helaas zien we dat niet alle natuurbezoekers rekening houden met het broedseizoen, of weten wat de regels zijn. Naast vertrapte plantjes en rondslingerend afval, spotten we op wildcamera-beelden (bedoeld om dieren te observeren) regelmatig mensen die van de paden af zijn gegaan. Die mensen lopen dan zonder het door te hebben over de woning van bijvoorbeeld een kersverse vossenfamilie in het Haagse Bos. Met de campagne ‘Welkom in de kraamkamer van Moeder Natuur’ hopen we een paar ogen te openen. Het belangrijkste is: blijf op de paden, houd je hond aan de lijn en neem afval weer mee naar huis.

Namens alle boswachters van Nederland, bedankt. Een heerlijk voorjaar gewenst. Boswachter Mark Kras’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter