Activiteiten
Lezing over Henry Moore

Naar aanleiding van de expositie van Henry Moore in Museum Beelden aan Zee in Scheveningen (opening 7 april), geeft kunsthistorica Anne Marie Boorsma op twee locaties in Voorburg een lezing over deze bijzondere Britse beeldhouwer.

Henry Moore (1898- 1986) is één van de belangrijkste beeldhouwers van de twintigste eeuw. Zijn beelden zijn gedeeltelijk abstract, gedeeltelijk figuratief. De thema’s ‘moeder en kind’ en ‘liggende mensfiguren’ heeft hij meermalen uitgebeeld. Hij liet zich inspireren door schelpen, botten en grillig gevormde stenen die hij verzamelde tijdens wandelingen.

De lezing wordt gegeven op dinsdag 11 april in wijkcentrum de Groene Loper, van Royenstraat Voorburg van 10.00 tot 11.30 uur, en op donderdag 13 april in Theater Ludens, Burgemeester Feithplein 95 Voorburg, van 9.30 tot 11.00 uur. De lezing bijwonen kost 12,50 euro. Aanmelden en informatie: http://www.annemarieboorsma.nl(foto: museum Beelden aan Zee)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter