Nieuws
Voorburgse recreatiezone

‘Voorburgse recreatiezone’; zo staat de Voorburgse Van Alphenstraat aangeduid in Haagse plannen voor de sloop van het voormalige ministerie van Sociale Zaken aan de Haagse kant van station Laan van Nieuw Oost Indië om plaats te maken voor grootschalige woningbouw.

Den Haag wil op de strook grond tussen de Van Alphenstraat en de spoorbaan ook gaan bouwen. Dat is Haags grondgebied. Er staan in de Haagse plannen voor dit gebied vijf woongebouwen getekend, allen met de rug naar het spoor. Rondom komt groen.

De ‘Voorburgse recreatiezone’ betreft de Van Alphenstraat zelf. Al eerder werd bekend dat Den Haag die wil omvormen tot een fietsstraat zonder autoverkeer. De bestaande P+R bij het station verdwijnt voor woningbouw en groen. Er komen naast de bestaande doorgang onder het spoor, nog twee van dergelijke verbindingen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter