Nieuws
90.000 euro voor LHBTI+ beleid

B&W willen in de periode tot 2027 jaarlijks 89.640 euro besteden aan het versterken van de sociale acceptatie, veiligheid en emancipatie van lhbti+ personen. Mede daartoe is een meerjarenplan bij het ministerie van OCW ingediend. Op grond daarvan verwachten B&W jaarlijks 20.000 euro van het rijk te ontvangen.

Dat blijkt uit een brief van wethouder Astrid van Eekelen aan de gemeenteraad. De gemeente is sinds 2016 een zogenoemde Regenbooggemeente. De gemeente heeft als visie een inclusieve toekomst, waar ruimte is voor verschillen en inwoners zichzelf kunnen zijn. Dit wil de gemeente bereiken door zich de komende jaren te richten op het versterken van de basis voor iedereen uit de lhbti+ gemeenschap, het vergroten van de zichtbaarheid in de samenleving en een verbreding van kennis.

De gemeente richt zich op deze pijlers omdat:

= Het versterken van de basis na de coronajaren belangrijk is voor een goede stabiele basis, = zichtbaarheid bijdraagt aan steun, betrokkenheid en acceptatie van de lhbti+ gemeenschap,

= verbreding van kennis een goede start is voor een inclusieve toekomst.

De gemeente legt in het plan voor 2023 – 2026 de focus op doelgroepen waar weerbaarheid en sociale acceptatie een grote rol spelen: scholieren en ouderen. Daarbij worden drie pijlers gehanteerd:

= Versterken van de basis. De gemeente sluit aan bij regionale samenwerkingsverbanden om ervaringen uit te wisselen. Het personeelsbeleid van de gemeente wordt onder een regenboogloep gelegd,

= Zichtbaarheid. Activiteiten, vlag- en communicatiemomenten. Activiteiten rondom Coming Out Day en roze vrijdag. In 2024 aansluiting bij LATER: een project dat zich richt op de zichtbaarheid en het verbeteren van toekomstperspectief van lhbti+ ouderen,

= Verbreding van kennis. Inzet van lhbti+ ambassadeurs bij sportevenementen voor jong en oud, nieuwsbrieven naar sportclubs. Het versterken van Gender Sexuality Aliances(GSA) Het doel is op elke voortgezet onderwijsschool een GSA te hebben. Dertig 30 gastlessen op het basis- en voortgezet onderwijs.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter