Nieuws
Vandaag proef met betaald parkeren Mall/Julianabaan

Bij het winkelwalhalla Mall of the Netherlands in Leidschendam wordt vandaag een proef met betaald parkeren gedaan. Datzelfde gebeurt op de parkeerterreinen bij winkelcentrum Julianabaan in Voorburg.

De onderzoekers willen nagaan of automobilisten bereid zijn voor het parkeren te betalen. Bovendien is men benieuwd naar de effecten van een dergelijke maatregel. De discussie over al dan niet betaald parkeren in de gemeente is opgebloeid sinds de enorme drukte bij de Mall. Maar ook rond het Julianaplein is op zaterdag sprake van een grote toeloop.

Omdat het een proef betreft, kost parkeren deze keer slechts twee euro per uur.

In een overeenkomst tussen de gemeente en Mall-eigenaar URW staat dat de Mall twee jaar na de opening (maart 2021) betaald parkeren kan invoeren. Eerder dit jaar bleek al dat beide partijen daarover overlegden. Uit concurrentie overwegingen wordt nu ook de Julianabaan bij de zaak betrokken.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter