Nieuws
Buitengebied kwetsbaar voor criminele activiteiten

Het buitengebied van Leidschendam-Voorburg is kwetsbaar voor criminele activiteiten. Dat stelt het Regionaal informatie en expertisecentrum (RIEC) Den Haag. Daarin zitten onder meer politie, justitie en belastingdienst.

Het buitengebied is anoniem, afgelegen. Buren zitten vaak op grote afstand. Er is een ruim aanbod van leegstaande schuren, stallen en kassen. De regio ligt in de nabijheid van grote steden, bij ‘mainports’ zoals Schiphol en haven Rotterdam en kent veel (snel) transport. Boeren en tuinders zitten bovendien financieel in een kwetsbare positie.

Als maatregelen tegen het fenomeen noemt het RIEC:

= bezoeken aan inwoners en ondernemers,

= verzamelen van informatie over het buitengebied,

= het bevorderen van bewustwording bij bewoners van het landelijk gebied,

= het buitengebied beter meenemen in het algemene veiligheidsbeleid.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter