Nieuws
Leerlingen Veurs presenteren ontwerpen flexwonen

Het plaatsen van flexwoningen in een buurt is een ingewikkelde zaak. Er moet gekeken worden naar de ruimte die er is, de aansluitingen op gas licht en water en wat het beste past in een buurt. Met die opdracht gingen de leerlingen uit klas 2 van het Veurs Lyceum aan de slag. Een aantal weken werkten zij aan een opdracht om een leegstaand pand om te bouwen tot zeven flexwoningen. Met maquettes hebben ze hun plan gepresenteerd aan wethouder Bianca Bremer. ,,Het leuke van zo een project is dat kinderen op een creatieve manier aan de slag gaan bij alles wat er komt kijken bij het maken van (flex)woningen. Zij kijken op een andere manier naar het vraagstuk en daardoor komen ze met creatieve ideeën”, aldus de bestuurder. De twee groepjes die het beste ontwerp hadden gemaakt kregen een taart en gaan door naar de finaledag de Rijnlandcup in Leiden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter