Nieuws
Snelheid Veursestraatweg omlaag

B&W hebben besloten de maximum snelheid op de Veursestraatweg te verlagen van 80 naar 60 kilometer per uur. Het betreft het stuk tussen de bebouwde kom en de gemeentegrens met Voorschoten. In beide richtingen. De weg is nu een zogenoemde ‘gebiedsontsluitingsweg’ buiten de bebouwde kom. Er wordt echter steeds meer gebouwd aan weerszijden van de weg. Het gebied wordt daarmee een verblijfsgebied. B&W stellen dat er ter plekke veelal al langzamer dan 80 kilometer per uur wordt gereden. Bovendien willen B&W af van de huidige situatie waarbij op één weg, twee snelheden gelden. Met de snelheidsverlaging wordt de verkeersveiligheid gediend, zo stellen B&W. Bovendien worden de andere functies (voorrang, fietspaden, bushalten) niet aangetast.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter