Activiteiten
Van pop tot cabaret in Ludens

Dit zijn de nieuwste voorstellingen in Theater Ludens. Het theater is te vinden aan hetBurg. Feithplein 95   in  Voorburg .Tel. 070 387 11 68: alleen tijdens openingstijden van de kassa. Kassa geopend: zaterdagmiddag tussen 14.00 – 16.00 uur en één uur voor iedere voorstelling.

Zaterdag 15 april: Voorburgse Popprijs. Aanvangstijd 19.30 uur. Toegangsprijs € 2,00.  

Muziekdocenten van 5 scholen uit Leidschendam/Voorburg worden benaderd. Alleen die scholen die een “serieuze band” hebben.   Per school mag er maar 1 band meedoen. De school kiest de meest geschikte band.   De band stuurt een opname van 1 minuut, mag gewoon via de telefoon. Er is een professionele Jury, die de bandjes tijden de finale avond beoordeeld. De presentatie is in handen van Paul Reijenga.

Donderdag 20 april: Filmhuis met inleidende lezing door Anne Marie Boorsma /Becoming Astrid (Zweden/Denemarken 2018). Aanvangstijd 14.00 uur. Toegangsprijs € 9,00.   

De introductie/lezing wordt gehouden door Anne Marie Boorsma, kunsthistorica.   Als u deze introductie/lezing bijwoont, krijgt u meer inzicht in de film. Anne-Marie attendeert u op feiten die u normaliter (misschien) niet opgevallen zouden zijn. En nu tijdens het bekijken van de film denk u o ja, dat werd al verteld.

Drama van Pernille Fischer Christensen.  Met o.a. Alba August, Trine Dyrholm, Magnus Krepper, Maria Bonnevie en Björn Gustafsson.  Prachtige biografie over de legendarische Astrid Lindgren. De vrouw die stoere heldin Pippi Langkous verzon was zelf natuurlijk ook geen watje, zo bewijst dit fraaie biografische drama over Astrid Lindgrens jonge jaren. Als vrijpostige tiener op het Zweedse platteland van de jaren twintig krijgt ze een baantje bij de lokale krant. Wanneer ze zwanger raakt van de getrouwde hoofdredacteur leidt dat uiteraard tot problemen, maar Astrid slaat zich er kranig doorheen. Prachtige hoofdrol van Alba August, dochter van filmmakers Bille en Pernilla August.

Donderdag 20 april: Filmhuis /Drive my car (Japan 2021). Aanvangstijd 20.00 uur. Toegangsprijs € 9,00.  

Drama van Ryûsuke Hamaguchi.  Met o.a. Hidetoshi Nishijima, Tôko Miura, Reika Kirishima, Park Yu-rim en Jin Dae-yeon.  De auto uit de titel is een rode Saab 900 Aero coupe. Normaal wordt die gereden door de eigenzinnige theateracteur en -regisseur Yûsuke Kafuku, maar voor een klus in Hiroshima krijgt Kafuku, zeer tegen zijn zin in, een chauffeur. Dat is de jonge Misaki Watari, die net als Kafuku gebukt blijkt te gaan onder een enorm, onverwerkt trauma. Complex, maar vloeiend verteld verhaal over verlies, acceptatie en onderlinge communicatie, gebaseerd op handvol korte verhalen van schrijver Haruki Murakami. Winnaar van de prijs voor het beste scenario op Cannes 2021 en in 2022 genomineerd voor vier Oscars, waarvan de prijs voor Beste Internationale Speelfilm werd verzilverd.

Zaterdag 22 april: Cabaret / Remy Evers / Gewoon Remy. Aanvangstijd 20.30 uur. Toegangsprijs € 17,00.  

 Remy Evers (winnaar juryprijs Cameretten 2019) zal zijn ideale wereld aan u tonen. Van Prins Carnaval tot een soldaat op vredesmissie in oorlogsgebied. Absurdistisch, kinderlijk, energiek, fysiek en een vleugje engagement zijn de meest passende woorden bij deze cabaretier. Een reis door het brein van iemand die niet volwassen wil worden.

Remy Evers (winnaar juryprijs Cameretten 2019) doet in zijn voorstelling ‘Gewoon Remy’ de ultieme poging om iets van het leven te maken. Zijn ouders zeiden altijd dat hij een bijzonder kind was: “Remy jij bent een bijzonder kind, jij bent anders dan alle andere kinderen.” En niet alleen zij zeiden dat, maar ook andere ouders, andere kinderen, leerkrachten en zorginstellingen. Remy barst van de energie en staat te popelen om de wereld te ontdekken, maar eerst moet hij nog even Prins Carnaval worden om zijn overleden vader te eren. Absurdistisch, beeldend en een vleugje engagement. Een reis door het brein van een jongen die twijfelt of hij volwassen wil worden.

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter