Nieuws
Zwaar treinongeluk: één dode

Vanmorgen rond half vier is een personentrein even voorbij station Voorschoten, rijdend in de richting Den Haag, ontspoord nadat de trein op een werkkar die op de rails stond, was gebotst. In de trein zaten zo’n 50 mensen. Er viel één dode en negentien zwaar gewonden. Er zijn ook vele licht gewonden.

Bij het station stond een goederentrein met grindwagens. Het grind wordt gebruikt ter versteviging van het spoorbed. Ter plekke zijn er vier sporen. De grindtrein stond op één van de middelste sporen. De personentrein reed op het buitenste spoor aan de zeekant.

Wat de werkkar op dat spoor deed is onduidelijk. De personentrein stopte niet in Voorschoten en had dus een flinke snelheid. Na de klap schoten de twee voorste delen rechts het talud af een weiland in. Deel drie kiepte naar links en vloog in brand; het vierde deel bleef op de rails staan.

Hulpdiensten kwamen massaal in actie: ambulances, traumahelikopter, politie, brandweer. Passagiers die geen letsel hadden werden middels loopplanken richting het Geestwoningpad (kant bebouwde kom Voorschoten) weggeleid.

Door het ongeluk is er geen treinverkeer vanuit Leiden richting Den Haag en verder. Volgens de NS zal treinverkeer zeker niet voor 16.00 uur hervat kunnen worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter