Nieuws
Tot 11 april geen treinen

Minstens tot 11 april 05.00 uur rijden er geen treinen tussen Leiden CS en Den Haag CS en tussen Leiden CS en Rotterdam CS via Den Haag HS. Dit vanwege het treinongeluk bij Voorschoten. De NS zet stop- en snelbussen in. De stopbussen doen alle stations aan; de snelbussen alleen de grote. De NS en ProRail denken tot 11 april nodig te hebben de verongelukte trein weg te halen en de schade aan bovenleiding en rails te herstellen.

Inmiddels is duidelijk geworden dat een goederentrein rond half vier in de ochtend als eerste bij station Voorschoten op een werkkar met kraan die op de rails stond, botste. Door die klap belandde die kar op een ander spoor, waar de personentrein er korte tijd later op vloog en ontspoorde. Er viel één dode (degene die met de werkkar aan het werk was). Negentien inzittenden van de trein moesten naar het ziekenhuis. Drie van hen lagen gisteravond nog op de intensive care.

Hoe de werkkar op een spoor kon staan waarop tegelijk treinen mochten rijden, wordt onderzocht. Mogelijk is ook dat het betrokken spoor om wat voor reden dan ook niet was afgesloten voor treinverkeer. Of dat er iets mis is gegaan met de beveiliging. (foto Ressiva)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter