Nieuws
Miljoenen om woningbouw Overgoo te redden

B&W hebben bij de rijksoverheid 5,4 miljoen euro subsidie gevraagd om de geplande woningbouw op bedrijfsterrein Overgoo in Leidschendam te redden. De gemeente zelf zal, als de rijkssteun er komt, eenzelfde bedrag op tafel moeten leggen (co-financiering).

Dat blijkt uit een brief van wethouder Bianca Bremer aan de gemeenteraad. Er wordt al sinds 2016 gesproken over woningbouw op Overgoo. Het is een project van Impact Ontwikkeling uit Rotterdam. Er zijn tussen 700 en 770 woningen gepland.

Van de te realiseren woningen zou 50 procent betaalbaar moeten zijn. Dat wil zeggen 30 procent sociaal en 20 procent middensegment. In totaal 385 woningen waarvan 235 sociaal. Die zouden gedurende minstens 25 jaar betaalbaar moeten blijven.

Of de subsidie van de rijksoverheid in het kader van de Woningbouwimpuls er ook komt zou eind juni moeten blijken. Eind september wil de wethouder dan de gemeenteraad een voorstel doen over de gemeentelijke bijdrage. Nadat de gemeenteraad akkoord is gegaan zou de bouwstart binnen drie jaar kunnen plaatsvinden. Als eerste zouden dan de betaalbare woningen gerealiseerd moeten worden.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter