Nieuws
Ambtenaar schond ambtsgeheim

Een ambtenaar van de gemeente heeft vorig jaar geheime informatie aan derden doorgegeven. De ambtenaar is daarvoor niet bestraft; betrokkene had al ontslag genomen. Dat heeft burgemeester Martijn Vroom de gemeenteraad bericht. Nadere details geeft hij niet.

Het bericht van de burgemeester begeleidt het Jaarverslag integriteit 2022: een stuk over goed ambtelijk handelen en het voorkomen van misbruik van bevoegdheden, belangenverstrengeling, discriminatie, ongewenste omgangsvormen.

Bij de gemeente werken vier vertrouwenspersonen. In 2022 werden elf gevallen gemeld. Eén zaak is nog in behandeling. Behalve de ambtenaar die geheimen prijs gaf waren er vijf gevallen van ongewenste omgangsvormen. Het trof allemaal vrouwelijke ambtenaren. De plegers waren zowel mannen als vrouwen. De overige vier gevallen worden niet nader omschreven.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter