Activiteiten
Informatiebijeenkomst VoorleesExpress

Een bericht van de bibliotheek: ‘Heeft u wekelijks een uurtje over? Houdt u van taalspelletjes en voorlezen? Dan past de VoorleesExpress bij u. De VoorleesExpress zorgt ervoor dat kinderen met een taalachterstand extra aandacht krijgen.

Een half jaar lang gaat een vrijwilliger met hen, en hun ouders, aan de slag met taal en (voor)lezen. Samen met de ouders streven we ernaar dat taal en leesplezier een vaste plek in het gezin krijgen.

Door samen 20 keer te lezen en taalspelletjes te doen, heeft u een meetbaar effect op de taalontwikkeling van een kind. U bezoekt een gezin thuis, in de bibliotheek of u heeft digitaal contact. De ouders hebben zich vrijwillig aangemeld en zijn gemotiveerd, maar hebben zelf moeite om hun kinderen te stimuleren in de taalontwikkeling.

U gaat het kind/de kinderen voorlezen, maar ook breder kijken op welke manier kinderen thuis meer gestimuleerd worden in taal. Daarbij bent u een coach voor de ouders, en streeft u ernaar dat zij zelf blijvend hun kinderen meer stimuleren in de taalontwikkeling. U zoekt samen naar de mogelijkheden en kansen in dit specifieke gezin.

Alle vrijwilligers ontvangen bovendien een gratis bibliotheekpas. Op dinsdag 11 april houden wij een informatiebijeenkomst. Vanaf 19.00 uur bent u welkom in de bibliotheek Leidschendam, Fluitpolderplein 5 Leidschendam’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter