Nieuws
Meer asielzoekers bij grens Voorburg-West

Den Haag gaat de noodopvang voor asielzoekers Regulusweg 1 (Binckhorst) uitbreiden. Nu zitten er 400 mensen. Dat worden er 600. Dat hebben B&W bekend gemaakt. ‘Hiermee lossen we een deel in van de Haagse taakstelling voor de noodopvang van asielzoekers’.

B&W van Den Haag: ‘Het college is akkoord met de uitbreiding, onder voorwaarde dat de voorzieningen op de locatie verbeterd worden. Momenteel maken de asielzoekers op de Regulusweg voor sanitaire voorzieningen gebruik van mobiele units op de binnenplaats. Er wordt gezorgd voor sanitaire voorzieningen in het pand zelf. Op verschillende verdiepingen komen er douches en toiletten bij. De kwaliteit wordt daarbij verbeterd ten opzichte van de huidige situatie. Er zal meer privacy zijn en de voorzieningen kunnen beter schoon gehouden worden. De keuken is onlangs verbouwd en kan worden uitgebreid indien nodig’.

De noodopvang valt onder verantwoordelijkheid van het COA, organisatie voor opvang asielzoekers. ‘Het gaat momenteel goed op de locatie. Er zijn geen signalen van overlast’, melden B&W van Den Haag. Er komen meer mogelijkheden voor dagbesteding voor de asielzoekers. Zij kunnen onder andere gebruik gaan maken van een nieuw aangelegd sportveld aan de Binckhorstlaan. ‘Omwonenden worden per brief over de uitbreiding geïnformeerd. Dit wordt zorgvuldig afgestemd met de gemeente Leidschendam-Voorburg’.

De uitbreiding zal begin mei plaatsvinden. De einddatum van de noodopvang blijft vooralsnog staan op 31 december 2023.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter