Mening
U zegt het maar: Ema (15) uit Tsjechië zoekt een gastgezin

‘Eind augustus 2023 is het voor de 15-jarige Ema uit Tsjechië zover: zij komt naar Nederland Een lang gekoesterde droom gaat in vervulling. Een moedige stap op weg richting volwassenheid. Ema gaat een jaar meedraaien in het voortgezet onderwijs in Nederland en wonen bij een gastgezin. Ema kijkt er enorm naar uit en wil graag onze Nederlandse cultuur en mentaliteit leren kennen. Er is alleen één probleem voor haar, zij heeft nog geen gastgezin. Zonder dit gastgezin mag Ema niet naar Nederland komen. Leert zij dus niets van hoe wij in Nederland met elkaar omgaan of hoe lekker haring en drop is? Maar leren wij ook niet van haar hoe je allemaal verschillende instrumenten kan spelen? Daarom de vraag: Bij welk gastgezin mag de muzikale en eerlijke Ema tot zomervakantie 2024 komen wonen?

Gastgezinnen zijn er in alle soorten en maten, in onze ogen kunnen alle samenstellingen van gastgezinnen een warm thuis bieden aan de scholier. Jong of wat ouder, alleenstaand of een gezin met kinderen? Zolang je maar enthousiast bent en open staat voor een interculturele ervaring. Gedurende de uitwisseling wordt het gastgezin en de scholier begeleid door één van de Local Coordinators. Verder organiseert Travel Active events voor scholieren en gastgezinnen. Als gastgezin zorg je alleen voor kost en inwoning voor de scholier. Alle overige kosten zijn voor rekening van Travel Active of voor de scholier zelf.  Willen jullie Ema een warm thuis bieden? Neem dan contact op met het High School Holland team via 085 – 222 4810 of highschoolholland@travelactive.org‘.

(team High school Holland)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter