Nieuws
Overeenkomst bouw Duivenvoordecorridor
Wethouder Bianca Bremer, de ontwikkelaars Theo van der Plas (BPD) en Chris Schouten (SDJ Projectontwikkeling), beiden optredend namens Veurse Horsten CV, hebben een overeenkomst getekend voor de bouw van circa 65 woningen in de Duivenvoordecorridor, het gebied tussen Veursestraatweg (N447), Noortheylaan, spoorbaan Amsterdam-Rotterdam en Landgoed Voorlei (voorheen Schakenbosch).
De woningen worden verdeeld over drie gebieden: Boslaan (naast camping Noorthey), De Horst, ook wel bekend als het carré, en De Waterweide (rondom Vlinders aan de Vliet). Er komen vrijstaande villa’s, twee onder één kap, tussen- en hoekwoningen. Ze tellen vier tot zeven kamers en variëren in afmeting van 147 tot 309 vierkante meter. Prijzen hebben de ontwikkelaars nog niet bekend gemaakt.

Het ontwerp van de woningen is afkomstig van Van Manen Architecten uit Noordwijk. Het stedenbouwkundigplan en de landschappelijke inrichting zijn vormgegeven door RRog stedenbouw en landschap.

Op dit moment wordt de bestemmingsplanprocedure doorlopen. Afhankelijk van het verloop van de procedure, is de verwachting deze zomer de verkoop van de woningen zal starten. Als minstens 70 procent verkocht is, de grond bouwrijp is gemaakt en de noodzakelijke vergunningen binnen zijn, start de bouw. Die zal voor de eerste woning minstens een jaar duren.

Binnen de gemeenteraad bestonden de nodige bezwaren tegen het bouwplan. Met name omdat het geen betaalbare woningen betreft. De wethouder beriep zich echter op ‘oude afspraken’ om het project er door te krijgen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter