Nieuws
Bomen geveld voor privé parkeerplaatsen

Ze zijn dan toch gesneuveld: een stel grote bomen achter een hek aan de Schoolstraat in Voorburg. Ze stonden in de achtertuin van de majestueuze woning Kerkstraat 63. De eigenaar vroeg op 29 juli 2022 een kapvergunning aan voor een drietal bomen met in totaal zeven stammen. Dit ten behoeve van een tweede in- en uitrit. Deze moet vijf meter breed worden.

De nieuwe in- en uitrit is nodig, zo stelde de vergunningaanvraagster, omdat de grond achter het pand nu gedeeld wordt met anderen. Daaraan komt een einde en dus moet er naast de bestaande in- en uitrit een tweede komen. Met de in- en uitrit ontstaan ook privé parkeerplaatsen op eigen terrein.

Ondanks vele protesten van buurtbewoners is nu de bijl in het groen gegaan. ‘Wat rest zijn wat stronken en stukjes stam. Straks staat er glimmend blik. De eigenaar maakte het Huygenskwartier inmiddels duidelijk hoe hij over de zaken denkt: Eerste Paasdag werd benut met een tuinvuur voor het overtollig hout. Waarmee de hele buurt blauw zag’, aldus een betrokkene.

De gemeente heeft op 28 februari overigens toestemming gegeven voor het kappen van één boom, een es. Of men op de hoogte was van verdere kapactiviteiten is onbekend. Wegens Pasen waren de gemeentelijke diensten gesloten.

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter