Activiteiten
Jubileum toernooi VCC bij start cricketseizoen

Dit jaar viert het T20 toernooi dat jaarlijks in april op Voorburg Cricket Club (VCC) wordt georganiseerd als laatste opwarmer voordat het cricketseizoen begint, zijn 10-jarig jubileum. Na twee andere naamgevers zal het toernooi dit jaar voor het eerst de naam Ponting Wines T20 Cup dragen. Genoemd naar de wijnen waaraan de voormalig aanvoerder van het Australisch cricketelftal zijn naam heeft gegeven. Een combinatie die op bijzondere wijze tot stand kwam.

Ben Lengyel en Scott Edmeades zijn twee ‘islanders’ (Australië respectievelijk Nieuw-Zeeland) die via omwegen in Nederland zijn beland. Daar zijn ze hun bedrijf 2islandwines begonnen (www.2islandwines.nl), en recent hebben ze het exclusieve dealership voor continentaal Europa weten te verkrijgen voor Ponting Wines. Een samenwerking tussen één van de meest gevierde cricketers uit Australië, Ricky Ponting en Ben Riggs, en een bekroonde Australische wijnmaker die bekend staat om compromisloze wijnen van hoge kwaliteit.

Om Ponting wijnen in Nederland te promoten, leek een partnership met een vooraanstaande cricketclub voor de hand te liggen. Midden in de winter werd een afspraak gemaakt. Dat beviel van twee kanten goed en al snel werden er allerlei plannen ontwikkeld. En zo werd de Ponting Wines T20 Cup geboren.

Op zondag 16 april zal er dus voor het eerst worden gestreden om de Ponting Wines T20 Cup. Traditiegetrouw nemen HBS, HCC, Quick en VCC deel. Alle vier clubs zullen erop gebrand zijn om met een goed gevoel de cricketcompetitie in te stappen. Om 11.00 uur worden er twee halve finales gespeeld. Op het hoofdveld neemt de thuisclub VCC het op tegen Quick, terwijl op het tweede veld HBS en HCC strijden om de tweede finale plek. Die finale zal vervolgens worden gespeeld om 15.00 uur op het hoofdveld. Rond 18.30 uur wordt verwacht dat de winnaar van de eerste Ponting Wines Cup bekend zal zijn. De 10e op rij en als het aan VCC en Ponting Wines ligt zullen er nog vele volgen.

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter