Nieuws
Provincie wil in Stedin stappen

De provincie overweegt in energiebedrijf Stedin te stappen; het bedrijf waar ook Leidschendam-Voorburg aandeelhouder van is. Stedin zoekt 1,8 miljard euro voor investeringen in met name het elektriciteitsnetwerk. De capaciteit daarvan moet omhoog. Stedin zit verder nog in gasnetwerken. Stedin heeft eigenlijk 8 miljard euro nodig. Om dat geld te kunnen lenen wil men het eigen vermogen met 1,8 miljard euro verhogen. Dat kan door nieuwe aandeelhouders zoals de provincie. Over de periode 2023-2025 wil het bedrijf 1,1 miljard extra binnen halen. De rijksoverheid levert daarvan 500 miljoen euro. Behalve de provincie wil Stedin ook nog zes gemeenten in het eigen verzorgingsgebied die nog geen aandeelhouder zijn, over halen in het bedrijf te stappen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter