Mening
U zegt het maar: Kap vanwege Esdoornziekte

‘Naar aanleiding van het bericht over de bomenkap bij  de Kerkstraat 63 het volgende: de aanvraag van vorig jaar betrof 5 bomen en 2 in-en uitritten. Deze aanvraag is, zonder melding aan de wereld aangehouden en zal niet uitgevoerd worden. Wat nu speelt is een vernietigende esdoornziekte die bij de boom aan het hek is ontstaan. In de stam is een groot gat zichtbaar, rot. De boomverzorger heeft gerapporteerd dat de boom gevaarlijk is en bij zware storm zeer grote schade zal veroorzaken. De andere boomgroep iets verder is ook besmet en moest ook gerooid worden. De aanvraag is door de gemeente met spoed behandeld vanwege het gevaar voor de veiligheid. Er is ook een herplantplicht voor de verloren bomen. Stamdikte tussen de 18 en 20cm. De gemeente zegt verder dat het boomgroep deel uitmaakt van het beschermd stadsgezicht en in stand moet worden behouden’.

(Ferdinand Smits)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter