Nieuws
Pleidooi voor duurzame waterrecreatie

Het watersportseizoen 2023 start dit jaar voor het eerst met een landelijke week van de Duurzame Waterrecreatie, georganiseerd door Waterrecreatie NL. Ook de provincie Zuid-Holland doet mee. Gedeputeerde Jeanette Baljeu bracht een bezoek aan de Rotterdamse ondernemer Wesley Dos Santos van Ikapitein, een bedrijf dat ecosloepen verhuurt waarmee ook zwerfvuil uit het water gevist kan worden. Baljeu riep de watersportwereld op om na te denken over hoe men op een meer duurzame manier kunnen genieten van het water in Zuid-Holland.

Jeannette Baljeu: ,,Initiatieven zoals die van Ikapitein zijn erg belangrijk. Groene waterrecreatie levert namelijk veel op voor onze natuur, de waterkwaliteit en de luchtkwaliteit. En zorgt daardoor voor een nog fijnere beleving van het vele water in onze provincie. Als provincie stimuleren wij daarom duurzame waterrecreatie. Bijvoorbeeld door samen met onze partners te investeren in laadpunten voor de recreatievaart. Maar ook met onze subsidieregeling Waterrecreatie voor ‘groene’ projecten.”

De ‘Week van de Duurzame Waterrecreatie’ is onderdeel van het meerjarenprogramma Duurzame Waterrecreatie, opgesteld door Waterrecreatie Nederland en haar partners. Het is de bedoeling alle watersportvormen, ondernemers en beleidsmakers te inspireren om de waterrecreatie te verduurzamen. Bijvoorbeeld door te kiezen voor minder milieubelastende onderwaterverf of voor langzamer varen, waardoor er minder brandstof wordt verbruikt. Op http://www.duurzamewaterrecreatie.nl  staan tips om aan de slag te gaan.

De provincie ondersteunt (groene) projecten met de subsidieregeling Waterrecreatie. Zie www.zuid-holland.nl/subsidie-sportenrecreatie

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter