Nieuws
1000 euro voor Voedselbank

Dankzij de vele boeken die de afgelopen drie maanden over de toonbank gingen in Boekenhuis Marianne, stond er 1000 op een cheque die het boekenhuis aan het bestuur van de Voedselbank kon overhandigen. Voorzitter Rob Kuipers: ,,Geweldig, deze donatie.”

Kuipers: ,,In 2022 is het aantal pakketten dat we wekelijks verstrekken, gestegen van 140 naar 245. Een stijging dus van 75% in één jaar tijd. Echt dramatisch, bij uitstek voor de mensen die het betreft. Met zo’n stijging wordt het uiteraard moeilijker om wekelijks aan voldoende voedsel te komen. De primaire bron is het voedsel dat anders verspild dreigt te worden. Maar die bron wordt steeds kleiner, omdat bedrijven de verspilling meer weten tegen te gaan. Gelukkig wordt er flink wat voedsel ingezameld via inzamelingsacties. Bij supermarkten, via kerken, scholen en sportverenigingen. Maar zelfs dan is het nog niet genoeg voor de voedselpakketten. Daarom koopt de Voedselbank regelmatig extra voedsel in. Dat kan alleen doordat er talloze gulle donateurs zijn. Zonder hen zou het niet lukken. Dank daarom ook aan het Boekenhuis.’’

Boekenhuis Marianne heeft al een nieuw goed doel voor de komende drie maanden: Wool for Warmth. Deze organisatie breit en haakt warme kleding voor dak- en thuislozen. Sinds 2019 hebben we het equivalent van 10.000 mutsen en 10.000 sjaals gemaakt.

Oprichter en voorzitter Cathy Delhanty: ,,Vanuit het hoofdkantoor in Den Haag verzamelen en sorteren we de gedoneerde wol en brengen dat naar brei- en haakclubs in het hele land. Daarna distribueren we de gebreide artikelen rechtstreeks naar opvangcentra voor daklozen door heel Nederland.”

Met de donatie van het Boekenhuis wil men in de toekomst wol gaan kopen. ,,De meeste daklozen zijn mannen. Van de donatie gaan we mannelijke wol kopen: grijs, donkerblauw, zwart, bruin en donkergroen. En we zullen wat geld gebruiken voor operationele kosten. Onze clubs beginnen in juli meteen te breien voor de herfst en winter van 2023.’’ Voor meer informatie zie http://www.woolforwarmth.com

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter