Nieuws
Centrum Endometriosezorg opgeheven

De zorg voor patiënten met endometriose bij de ziekenhuisgroep HMC is de laatste tijd veelvuldig in het nieuws geweest. Er was onrust over de gang van zaken bij de speciale kliniek in ziekenhuis Bronovo. Daar werden afspraken van patiënten zonder uitleg afgezegd; artsen bleken te zijn opgestapt en er was geen vervanging.

De ziekenhuisgroep is nu met een verklaring gekomen: ‘Het expertisecentrum Endometriose in Balans (EIB) is na de oprichting voor vijf jaar ingericht. In deze periode zijn er voor de endometriosezorg in Nederland belangrijke stappen gezet. We hebben met enkele gynaecologen van het EIB gesproken over hoe we deze vorm van zorg duurzaam konden inrichten, ook nadat de termijn van 5 jaar was verlopen. Zij hebben echter enkele weken voor het aflopen van de termijn aangegeven te willen vertrekken.

Sinds deze maand hebben wij de zorg voor patiënten met endometriose ondergebracht onder de vlag van HMC en binnen de vakgroep gynaecologie. Wij voeren niet langer de naam Endometriose in Balans (EIB). Met het onderbrengen van de zorg bij de vakgroep gynaecologie kunnen we de endometriose zorg toekomstbestendig borgen.

We bieden op dit moment voor patiënten met endometriose poliklinische zorg, operatieve ingrepen en postoperatieve zorg. Een multidisciplinair team van gynaecologen, urologen, chirurgen, radiologen en psycholoog die ook in het EiB actief zijn geweest, is in HMC nog steeds dagelijks beschikbaar. Dagelijks vindt er ook een verpleegkundig spreekuur plaats De multidisciplinaire en de holistische aanpak wordt daarmee voortgezet.

Daarnaast verkennen we nu hoe we de expertise voor endometriosezorg in de nabije toekomst kunnen uitbreiden. Als patiënten zeer uitgebreide operaties nodig hebben, dan wordt in deze tussenliggende periode in overleg met de patiënt gezocht naar een goede oplossing. Dit doen we eventueel in samenwerking met experts die elders werkzaam zijn. Onze patiënten met endometriose kunnen de vertrouwde zorg blijven krijgen in HMC’.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter