Nieuws
Den Haag wil groei fastfoodzaken tegengaan

Tussen 2019 en 2022 is het aantal fastfoodzaken in Den Haag met 25% toegenomen. Een flinke stijging ten opzichte van de totale groei (4%) van het aantal horecazaken. De gemeente streeft naar een divers aanbod en wil daarom verdere groei van fastfoodzaken in de Haagse winkelgebieden voorkomen. Fastfood is in Den Haag nu nog toegestaan op locaties waar het bestemmingsplan horeca toestaat. De eerste stap in het voorkomen van verdere groei is het opnemen van een afzonderlijke horecacategorie voor fastfood in de bestemmingsplannen. Dit voorstel ligt nu bij de gemeenteraad. De volgende stap is om via deze categorie, nieuwe en uitbreiding van bestaande fastfoodzaken in de bestemmingsplannen van winkelgebieden uit te sluiten. Het gaat om fastfoodrestaurants, snackbars, cafetaria’s, shoarma/grillzaken, automatieken en pizza-afhaalzaken. Wethouder Saskia Bruines: ,,We willen voorkomen dat er een homogeen fastfoodaanbod ontstaat. Daarbij heeft de gemeente ook een rol in het waarborgen van een gezonde voedselomgeving.”

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter