Nieuws
B&W volgen collega’s niet

B&W van Wassenaar hebben besloten voorstellen die zij aan de gemeenteraad doen voortaan vooraf te controleren op kwaliteit, rechtmatigheid en rechtsgeldigheid. In elk voorstel komt ook een paragraaf inzake rechtmatigheid en rechtsgeldigheid. B&W van Leidschendam-Voorburg volgen dat voorbeeld niet, zo laat een woordvoerster desgevraagd weten. ‘Binnen de gemeente Leidschendam-Voorburg worden stukken, voordat ze naar het college van B&W (en daarna de gemeenteraad) gaan door verschillende disciplines getoetst. Welke disciplines betrokken worden is afhankelijk van het onderwerp. De raad wordt hierover niet expliciet geïnformeerd, het is staande werkpraktijk’, zo luidt het antwoord. Hoe het effectief staat met de kwaliteit, rechtmatigheid en rechtsgeldigheid blijft zo voor personen en instanties buiten het Raadhuis onduidelijk.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter