Nieuws
Stedin tarief 27 procent omhoog

Het netbeheertarief van Stedin gaat dit jaar 27 procent omhoog. Zo moeten verliezen die ontstaan door hogere energiekosten opgevangen worden. Dat blijkt uit een notitie van het bedrijf die in handen is van de deelnemende gemeenten waaronder Leidschendam-Voorburg. Uit het stuk blijkt verder dat het netwerk van Stedin vol zit en dat het bedrijf steeds meer problemen heeft met het verkrijgen van vergunningen door de stikstofproblematiek. Stedin ziet er van af de deelnemende gemeenten in 2024 opnieuw om geld te vragen. Gedacht werd aan 210 miljoen euro. Dat is niet nodig als andere gemeenten en provincies die nog geen aandeelhouder zijn in het bedrijf stappen en het rijk er 500 miljoen euro in steekt. Probleem daarbij is wel dat het rijk ook zeggenschap eist en bovendien het dividend laag wil houden daar waar de andere aandeelhouders juist een hoog dividend verlangen.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter