Nieuws
VCC wint eigen toernooi

Voorburg CC heeft het eerste toernooi om de Ponting Wines T20 Cup gewonnen. De gastheer van het event versloeg in de kou eerst Quick en was vervolgens regerend 50-over landskampioen HCC de baas. Michael Levitt was zowel in dit toernooi als in de oefenwedstrijden op dreef met goede scores. De Zuid-Afrikaanse aanwinst van VCC bleef in de finale met 43 runs ongeslagen.

’s Ochtends stond voor VCC eerst Quick op het programma. In de beschikbare 120 ballen zette VCC een totaal neer van 157 runs, dankzij Levitt (57) en de jonge Nirav Kulkarni (40). Quick bedreigde de hoge Voorburgse score geen moment.

In de finale had VCC ook al geen kind aan HCC. Door omstandigheden werd deze wedstrijd ingekort naar slechts tien overs, dus zestig ballen. HCC maakte daarin 77 runs en dat was bij lange na niet genoeg om het VCC moeilijk te maken. Al in de zevende over wisten de Voorburgers dat de Ponting Wines Cup voor hen was.

In 2014 startte VCC met een T20-toernooi voor de vier Haagse Top- en Hoofdklassers. Sinds dat jaar hebben enkele organisaties en ondernemingen het event gesponsord. Ponting Wines is vernoemd naar de voormalige aanvoerder van het Australische cricketelftal, Ricky Ponting.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter