Nieuws
Veel belangstelling voor molen De Vlieger

Meer dan honderd mensen hebben afgelopen zaterdag tijdens de Historische Trekvaartdag molen De Vlieger bezocht. Door deelname aan de gratis rondleidingen die door de molen werden gegeven, maakten ze kennis met het werk van een poldermolenaar. Tevens konden ze bij de molen het werk van twee ‘ambachtsvrouwen’ bewonderen. De een liet zien hoe ze teksten en afbeeldingen met een hele naald op hout brandde. Bij de andere konden kinderen klompjes en andere houten voorwerpen beschilderen. Daar waren de hele dag door kinderen ingespannen aan het werk. Aan het eind van de middag kwam burgemeester Martijn Vroom in gezelschap van wethouder erfgoed Bianca Bremer aan fietsen om kennis te maken met de molen en de molenvrijwilligers.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter