Activiteiten
Wegdromen bij de Amuse

De Huygens Festival Amuse, het muzikale voorproefje van het Huygens Festival 2023, was een groot succes. In een uitgelichte, sfeervolle Oude Kerk in het Huygenskwartier Voorburg waren vijf optredens te zien.

De eerste twee optredens waren voor de nummers 1 en 2 van het Prinses Marianne Concours: Job Honée en Ido Andeweg die vierhandig Mozart en Dvořák ten gehore brachten. Daarna was het de beurt aan Elizabeth Ruhadze en Sofiia Dorosh met drie delen uit een sonate van Schubert. Het Voorburgse Vocaal Ensemble Muze onder leiding van Cassandra Feith vertolkte vervolgens a capella 5 liederen, waar de akoestiek van de Oude Kerk prachtig tot haar recht kwam. De dansers Alex Wreiman, Enoch Grub en Anna Nicolaidou brachten een choreografie van Mandela Giudice op muziek van Armand Amar. Tenslotte was het TreSonanz dat een voorproefje gaf van hun opera Euridice & Orfeo.

Na de Amuse is het wachten nu op de hoofdmaaltijd. Van donderdag 21 tot en met zondag 24 september staat het Huygenskwartier Voorburg in het teken van het Huygens Festival 2023. Het festivalthema dit jaar is dromen. Bij de Amuse hadden de bezoekers alvast volop de mogelijkheid om bij het programma in september weg te dromen. Het programma van het Huygens Festival 2023 is binnenkort beschikbaar op www.huygensfestival.nl

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter