Nieuws
Goede Doelen Boekenhuis Marianne bestaat één jaar

Op 21 april bestaat Goede Doelen Boekenhuis Marianne, Franse Kerkstraat 5A Voorburg één jaar. Dat wordt die dag gevierd tussen 11 en 16 uur. ,,Iedereen is van harte welkom. Er is koffie, thee of fris met lekkers. Als prijsknaller verkopen we Nederlandse en Engelstalige romans en thrillers niet drie voor € 5,00 maar vijf voor € 5,00. Om 11.00 uur start een puzzelwedstrijd: de filippine. Insturen ( info@boekenhuismarianne.nl ) of inleveren in het Boekenhuis kan tot en met zaterdag 6 mei. Op woensdag 10 mei om 15.00 uur verloten we in het Boekenhuis tien Boekenhuis Marianne-waardebonnen onder de inzenders van de juist opgeloste puzzel’’, aldus Boekenhuis-oprichtster Marianne Knijnenburg.

Terugkijkend op het eerste jaar zegt Marianne: ,,Je kunt spreken van win-win voor iedereen: voor de mensen die boeken aan ons geven, voor ons omdat we met de boekverkoop geld verdienen voor de goede doelen, en voor de goede doelen die we hebben kunnen helpen. Ik houd van lezen en ik vind het belangrijk dat je boeken niet zomaar weggooit. Dat voelt niet goed, en het is niet duurzaam. Daarnaast zet ik me al jaren in voor goede doelen. Zo simpel is het eigenlijk: verbind dat met elkaar en je hebt een boekenhuis voor goede doelen.”

Marianne begon met een paar enthousiaste boekenliefhebbers. Inmiddels is er een driekoppig bestuur van de stichting en zijn er ruim twintig vrijwilligers. ,,Dat is toch geweldig. We zijn allemaal liefhebbers van boeken, dat maakt al het werk dat we verzetten leuk. Bovendien vormen we met elkaar een gezellig netwerk, dat is ook belangrijk.”

De puzzel is vrijdag vanaf 11.00 te vinden op de site van het Boekenhuis https://www.boekenhuismarianne.nl/ en in het pand zelf.

Het Boekenhuis is vier dagen per week geopend, woensdag tot en met zaterdag, van 11.00-17.00 uur. Er staan meer dan 9000 boeken. Het Boekenhuis heeft al vier goede doelen blij kunnen maken met een donatie: Stichting Jarige Job, het Huygens Festival, de Ronald McDonald Huiskamer in Delft en de Voedselbank Leidschendam-Voorburg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter