Nieuws
Bomen moet wijken voor extra wandelpad

Waar andere gemeenten hun uiterste best doen om onnodige bomenkap te voorkomen en groen te behouden, heeft onze gemeente goedkeuring verleend voor de kap van zeven bomen in park Vreugd en Rust aan de zijde van de Parkweg. Op deze plek moet namelijk een wandelpad komen. Is dat er dan niet? Zeker wel, aan beide zijden is op nog geen 25 meter afstand zo’n pad te vinden.

Waarom dan die kap? Omdat hier vroeger ook een wandelpad liep. Dat hebben bestuursleden van de stichting Mooi Voorburg ontdekt. Die hebben het nu voor elkaar gekregen om de inrichting van het park terug te brengen naar hoe het eeuwen terug was.

Alsof er toen ook sprake was van zorgen om de hoeveelheid stikstof. Of het behoud van een stuk grasland. Welneen, daar had de oorspronkelijke architect van Vreugd en Rust, de heer Zocher ook nog nooit van gehoord. En nu wordt begonnen met het terugbrengen van dit druk bezochte park naar de tijd van toen.

Mooi Voorburg en de gemeente vinden het prachtig. U ook?

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter