Nieuws
Spoor bij Voorschoten weer open

Het spoor bij Voorschoten is weer open. De afgelopen dagen is gewerkt aan het herstel van het spoor na het treinongeluk op 4 april. Eerder was de verwachting dat het treinverkeer vrijdag 21 april weer opgestart zou worden. De afgelopen dagen verliepen de werkzaamheden voorspoedig. Onder meer het spoor is vernieuwd, veiligheidssystemen zijn opnieuw geplaatst en getest en ook de bovenleiding is hersteld. Maar er is ook nieuwe ballast geplaatst en de kapotte dwarsliggers zijn vervangen. Op 4 april vond een ongeluk plaats. Uit het feitenrelaas van ProRail blijkt dat een kraan te vroeg, te dichtbij of op het spoor is beland. Daardoor is een goederentrein tegen de kraan aangereden. Niet veel later reed een reizigerstrein op de wrakstukken van de kraan. De kraanmachinist kwam daarbij om het leven. Dertig mensen raakten gewond. Daarvan ligt er één nog in het ziekenhuis.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter