Nieuws
Voorstellen voor twee bouwprojecten

B&W hebben de gemeenteraad voorstellen gedaan inzake de bouw van 295 appartementen op de plek van het leegstaande Totalkantoor en achter liggende terrein, Oude Trambaan Leidschendam, en 90 appartementen aan de Nieuwstraat/Venestraat in Leidschendam.

In het eerste geval dient de gemeenteraad in te stemmen met het bestemmingsplan dat de bouw mogelijk maakt. De appartementen komen in zeven woongebouwen. Onder die gebouwen komt een parkeergarage met 268 plekken voor bewoners en bezoekers. Op straat komen 39 parkeerplekken.

Van de 295 appartementen zijn er 45 sociaal en 44 middelduur. De bebouwing beloopt 68 procent van het beschikbare gebied. Dat is formeel 3 procent te veel. Aangezien aan te leggen binnen- en daktuinen echter publiek toegankelijk worden stemmen B&W er toch mee in.

In de J.D. Zocherstraat wordt tegelijk met de bouw parkeren aan beide zijden ingevoerd. Daardoor ontstaan 26 extra parkeerplaatsen. Aan de Nieuwe Havenstraat komen er ook veertien bij.

De gemeente werkt aan een groenplan voor het hele gebied. Dat voorziet onder andere in de aanplant van bomen en heesters. Aan de Oude Trambaan komt groen in plaats van de huidige parkeerplaatsen.

B&W vragen de gemeenteraad om voor het project Nieuwstraat/Venestraat een zogenoemde ‘gecoördineerde’ procedure te doorlopen: alle noodzakelijke zaken worden in één procedure geregeld. Daardoor kan de bouw sneller starten.

Het gaat om 90 sociale woningen van WoonInvest en Vidomes. Ze komen in de plaats van drie gebouwen (waarvan er één al gesloopt is) met totaal 62 woningen. Het geheel wordt maximaal vier etages hoog. Er komt ook meer groen in beide straten.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter