Nieuws
Weer ‘vergissing’ van Den Haag

De gemeente Den Haag heeft in het Kwaliteitsplan CID (gebied tussen de stations HS, CS en Laan van Nieuw Oost Indië) ‘per abuis’ een verkeerde schets van het gebied rondom station Laan van NOI opgenomen.

Dat heeft een woordvoerster van B&W Leidschendam-Voorburg laten weten. Vlietnieuws berichtte op 12 april over een kaart in het Haagse plan waarop werd aangegeven dat het Tinq tankstation Laan van NOI/hoek Nicolaas Beetslaan Voorburg, de garage bij dat tankstation en twee flats aan de Nicolaas Beetslaan plaats zouden maken voor een nieuw u-vormig gebouw.

Een soortgelijke kaart verspreidde Den Haag in 2021 ook al. Toen in het Plan uitvoeringskader herontwikkeling station Laan van NOI. Navraag leerde toen dat het om ‘een idee’ en geen ‘concreet plan’ ging. En dat Leidschendam-Voorburg ‘uiteraard’ over het eigen grondgebied ging.

Naar aanleiding van de nieuwe publicatie heeft de projectleider van Leidschendam-Voorburg het verzoek gedaan bij de Haagse collega’s dit te corrigeren. Eenzelfde verzoek werd ook in 2021 gedaan.

De woordvoerster van B&W wijst erop dat de twee flats aan de Nicolaas Beetslaan geen onderdeel uitmaken van de planontwikkeling voor het gebied rondom station Laan van NOI. Hooguit als het gaat om het verbeteren van de openbare ruimte in het gebied.

In Den Haag willen B&W niet reageren op de nieuwste misser. Een woordvoerder stelt dat men niet achteraf op publicaties wil in gaan. Vragen hadden vooraf gesteld moeten worden.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter