Nieuws
Woede over weghalen oversteekplaats

Bewoners van de Rozen- en Tulpentuin in Voorburg zijn woedend over het weghalen van twee oversteekplaatsen over de Prins Bernardlaan.

‘De voet- en fietspaden zijn zeer geliefde oversteekplaatsen vanuit de buurt naar het Essepad, de kinderboerderij Essesteijn, de weilanden, het voetbalveldje, een visvijver en molen De Vlieger. Het weghalen van de paden betekent dat via één van de kruispunten met stoplichten moet worden overgestoken, hetgeen 200 respectievelijk 500 meter van het oude voetpad vandaan is. Dat betekent een behoorlijke omweg, waarvan het onwaarschijnlijk is dat deze wordt gemaakt. Dit maakt het oversteken alleen maar onveiliger’, aldus de bewoners in een verklaring.

De gemeente heeft de oversteekplaatsen verwijderd om ongelukken met te hard rijdend verkeer op de Bernhardlaan te voorkomen. ‘Wij herkennen ons zeker in het (te) hard rijden op de Prins Bernardlaan, maar niet in de zeer gevaarlijke en onoverzichtelijke voetgangersdoorsteekjes. De auto’s en voetgangers/fietsers kunnen elkaar op afstand duidelijk zien. De meerdere ongevallen waaraan de gemeente refereert hebben geen betrekking op de verwijderde oversteekplaatsen. Deze hebben zich voorgedaan op het kruispunt Prins Bernardlaan/Rodelaan en nabij het kruispunt Prins Bernardlaan/ Rembrandtlaan’.

De bewoners doen een dringen beroep op de gemeente de oversteekplaatsen in ere te herstellen. Ze willen daarover ook een gesprek met verantwoordelijk wethouder Jeffrey Keus.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter