Nieuws
Bijzondere bijstand energiekosten

Inwoners die door ‘bijzondere omstandigheden’ in problemen komen door hoge energiekosten, en niet voldoende geholpen zijn door landelijke regelingen kunnen een beroep doen op bijzondere bijstand. Dat heeft wethouder Philip van Veller laten weten. Er is vooralsnog 200.000 euro beschikbaar.

Om in aanmerking te komen is er een vermogensgrens van 15.210 euro voor gezinnen, de helft daarvan voor alleenstaanden. Het inkomen mag niet hoger zijn dan twee maal de bijstand. Bij de vergoeding wordt gekeken naar de laatste energie voorschotnota, afgezet tegen de gemiddelde kosten in juli 2021.

Afgetrokken van de berekening worden de energietoeslag, een eventuele uitkering uit het landelijke noodfonds energie alsmede andere steunmaatregelen energiekosten energie waarvan gebruik is gemaakt.

De wethouder bericht verder dat er sinds eind 2022 ingehuurde energiehulpen actief zijn in de wijken Leidschendam-Zuid en Voorburg-Noord. Die hebben daar tot nu toe 600 huishoudens geholpen bij het terugdringen van energiekosten.

Van Veller heeft wel besloten geen regeling te starten waarbij de gemeente voor inwoners met een smalle beurs die door hoge energiekosten in problemen zitten, zuinige witgoedapparaten gaat kopen. In andere gemeenten bestaat zoiets wel. Volgens de wethouder is een regeling echter duur en omslachtig.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter