Nieuws
Fietsenstalling Mall laat op zich wachten

Er is niet aan te geven wanneer er bij de Mall een overdekte en bewaakte fietsenstalling zal zijn. Dat heeft wethouder Jeffrey Keus het CDA-gemeenteraadslid Lieke Muller laten weten in antwoorden op vragen. ‘Aan de (technische) tekeningen wordt door URW (eigenaar Mall, red.) de laatste hand gelegd waarbij ook duurzaamheidsaspecten die in het ontwerp verwerkt kunnen worden meegenomen. Op het moment dat de tekeningen compleet zijn en helder is wat de operationele eisen zijn waaraan de fietsenstalling moet voldoen zal de aanbestedingsprocedure door URW in gang worden gezet. Deze aanbestedingsprocedure loopt parallel aan de aanvraag voor de bouwvergunning en neemt naar verwachting een aantal maanden in beslag. Na gunning van de opdracht door URW voor het realiseren van de fietsenstalling kan worden gestart. Hoewel URW aanstuurde op realisatie rond de zomer van dit jaar, is met de laatste informatie een exacte planning niet af te geven’, aldus Keus. B&W roepen bezoekers van de Mall al sinds de opening in maart 2021 op met de fiets te komen. Dat zou moeten helpen tegen de verkeerschaos die rond het winkelcentrum telkens weer ontstaat door de toestroom van klanten die de auto pakken.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter