Activiteiten
Kampioenschap Schaakvereniging Voorburg

Het eerste team van Schaakvereniging Voorburg is kampioen in klasse 2A van de Haagse schaakbond. DSC6 uit Delft had dit seizoen lange tijd de beste papieren. In de eerste ronde leed SV Voorburg een ruime nederlaag tegen dit team. Voorburg zette de achtervolging in, en kwam een ronde voor het einde op gelijke hoogte. In de laatste ronde won SV Voorburg zijn partij, terwijl DSC6 punten liet liggen.

Voor de SV Voorburg is de promotie naar de eerste klasse een unicum. Sinds de herstart van de club in de jaren tachtig van de vorige eeuw kwam de club altijd uit in de tweede en derde klasse. Jarenlang was de SV Voorburg een kleine schaakclub met ruim twintig seniorleden. De laatste jaren is echter het ledental sterk gegroeid. Er is een bloeiende jeugdafdeling, terwijl ook het aantal seniorleden is toegenomen. Dit mooie resultaat van het eerste team is een uitvloeisel van deze ontwikkeling.

De promotie betekent niet dat de Schaakvereniging Voorburg van koers zal veranderen. ,,Wij blijven een vereniging die gezelligheid hoog in het vaandel heeft staan”, aldus de trotse voorzitter Martin Mellens. ,,Natuurlijk willen we winnen, maar de sfeer op de schaakclub is minstens even belangrijk.” https://www.schaakverenigingvoorburg.nl/

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter