Nieuws
NS verandert de uitgiftepunten voor de OV-fiets
Het is op veel stations weer net anders georganiseerd, een OV-fiets huren bij een stalling zonder medewerkers. Sommige staan in een kluis, andere in een carrousel, weer andere gewoon in een fietsenrek. Daar komt nu verandering in. Vanaf heden bouwt NS alle ruim 170 uitgiftepunten zonder medewerkers om in herkenbare en makkelijker OV-fiets uitgiftepunten. Zo weten reizigers beter waar ze moeten zijn en kunnen ze overal op dezelfde manier snel en gemakkelijk een OV-fiets huren of terugplaatsen

Op veel van de vernieuwde OV-fietspunten komen ook meer OV-fietsen te staan, want de vraag neemt toe. In totaal komen er landelijk enkele honderden OV-fietsen bij. De fietsen in de vernieuwde uitgiftepunten zijn allemaal voorzien van het nieuwe OV-fietsslot. Dat slot is te openen met de OV-chipkaart. De nieuwe typen OV-fietspunten kunnen detecteren als de fiets terug is en weer op slot staat, waarmee de huurperiode wordt afgesloten. (foto NS)

.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter