Nieuws
Wethouders komen met steunmaatregelen

De werknemers van sociaal werkbedrijf Binnenbaan krijgen van B&W 440 euro netto als bijdrage tegen stijgende (energie)kosten. Dat heeft wethouder Philip van Veller bekend gemaakt. De éénmalige uitkering komt er omdat betrokkenen nog steeds geen nieuwe cao hebben waar iets voor hen in geregeld is. Van Vellers collega Bianca Bremer heeft laten weten dat Oekraïners blijvend gebruik kunnen maken van de Ooievaarspas die hen recht geeft op korting bij activiteiten. De kaart is er voor mensen met een inkomen tot 30 procent boven de bijstandsuitkering. Tegelijk wordt het leefgeld voor Oekraïners gekort: wie langer dan 28 dagen per jaar weg is krijgt het niet meer; wie geld verdient ook niet meer. Dat is conform aanwijzingen van het kabinet.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter