Nieuws
Vervoersbedrijf in financiële problemen

De RET, het Rotterdamse vervoersbedrijf dat onder meer de metrolijn (E-lijn) naar Den Haag CS exploiteert, is in financiële problemen geraakt door gestegen kosten (vooral energie), een nog steeds te lage hoeveelheid reizigers en personeelstekort. RET, de gemeente Rotterdam en Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH) zoeken naar oplossingen om de toekomst zeker te stellen.

Dat blijkt uit een bericht van MRDH. Ook de HTM heeft het financieel lastig. Door een ander energiecontract heeft HTM echter niet de problemen die RET heeft. Bij RET wordt bovendien de subsidie jaarlijks verminderd vanwege reizigersgroei die voor corona werd verwacht. Bij HTM is er ook een financieel, negatief effect door minder reizigersgroei, maar dat heeft gevolgen voor de voeding van het Kwaliteitsfonds dat bedoeld is voor toekomstige investeringen. Eind juni moet er een oplossing voor RET gevonden zijn.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter