Nieuws
NS rijdt Oranjedienstregeling
Op donderdag 27 april viert Nederland weer massaal Koningsdag. De meeste festiviteiten en evenementen in het land zijn makkelijk bereikbaar per trein. NS rijdt een speciale Oranjedienstregeling met extra én langere treinen. Ook op Koningsnacht rijden er op een aantal trajecten rond Utrecht, Den Haag en Rotterdam meer en langere treinen. Daar waar  minder reizigers worden verwacht, kan het voorkomen dat er tijdens Koningsdag minder treinen rijden. Er staan veel extra collega’s klaar om reizigers op weg te helpen en treinen en stations schoon te houden.  De speciale Oranjedienstregeling is verwerkt in de NS Reisplanner. Op een speciale webpagina is meer praktische en regionale informatie te vinden.

Advies aan reizigers is om de tijd te nemen voor de reis en voor vertrek de NS-App of Reisplanner op ns.nl te raadplegen. Reizigers zonder abonnement kunnen in- en uitchecken met hun bankpas of mobiel bankieren-app op hun smartphone. Reizigers met een NS Flex abonnement betalen achteraf.

De aankomst- en vertrekstations van internationale treinen zijn op Koningsdag ongewijzigd. Reizigers vanuit Amsterdam die een vliegtuig moeten halen of met de internationale trein gaan reizen, wordt aangeraden om tijdig op pad te gaan vanwege de drukte.

Om Koningsdag gezellig te houden wordt op de stations in de winkels geen alcohol verkocht. Alcoholhoudende dranken zijn op 27 april ook niet toegestaan in de treinen en op de stations. Op station Amsterdam Centraal en Breda zijn de bagagekluizen gesloten.

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter