Nieuws
Ingrijpende verkeersmaatregelen in Stompwijk

De Dr. van Noortstraat in Stompwijk wordt met ingang van 1 juni een éénrichtingsweg. Het gaat vooralsnog om een proef die tot 31 mei 2024 duurt. Op de Veenpoldersweg, die rondom de dorpskern loopt, wordt een maximum snelheid van 60 kilometer per uur ingevoerd, op sommige stukken 30 kilometer per uur. Dat hebben B&W besloten.

Dr. van Noortstraat:

= éénrichtingsverkeer tussen het kruispunt met Veenpoldersweg/Tuinbouwweg en het kruispunt met de Huyssitterweg in de rijrichting van Leidschendam. Hetgeldt alleen niet voor bewoners van Dr. van Noortstraat 1 t/m 10c,

= éénrichtingsverkeer tussen het kruispunt met Westeinderweg en het kruispunt met Veenpoldersweg/N206 in de rijrichting van de N206,

= éénrichtingsverkeer op de Huyssitterweg tussen het kruispunt met de Veenpoldersweg en het kruispunt met de Dr. van Noortstraat in de rijrichting van de Dr. van Noortstraat,

= éénrichtingsverkeer op de Westeinderweg tussen het kruispunt met de Veenpoldersweg en het kruispunt met de Dr. van Noortstraat in de rijrichting van de Dr. van Noortstraat behalve op de eerste 200 meter van de Westeinderweg (vanaf de Dr. van Noortstraat),

= een verbod voor vrachtverkeer op de Dr. van Noortstraat behalve bestemmingsverkeer.

Veenpoldersweg:

= een snelheidsbeperking van 60 km per uur,

= een snelheidsbeperking van 30 km per uur tussen de Veenpoldersweg 42 en het kruispunt met de Huyssitterweg (inclusief het kruispunt) en tussen de Dr. van Noortstraat en de Tuinbouwweg (inclusief het kruispunt),

= een snelheidsbeperking van 30 km per uur op de Nieuwe Vaartlaan en Van Kampenlaan alsmede rondom het kruispunt Veenpoldersweg – Huyssitterweg,

= het aanduiden van de Veenpoldersweg als voorrangsweg.

Daarnaast komen er nadere voorrangsregels voor gebruikers van het bromfietspad. De Veenpoldersweg wordt gesloten voor fietsen, bromfietsen en gehandicaptenvoertuigen behalve daar waar de maximum snelheid 30 km per uur is, op een deel van de Nieuwe Vaartlaan en op een deel van de Huyssitterweg.

Het is verplicht de bromfietspad (in twee richtingen) te gebruiken tussen het kruispunt Veenpoldersweg – Dr. van Noortstraat; het weggedeelte van de Veenpoldersweg tussen de Westeinderweg 16 en Veenpoldersweg 42; tussen de Nieuwe Vaartlaan en de Van Kampenlaan, onderlangs de brug; het weggedeelte van de Huyssitterweg romdom het kruispunt met de Veenpoldersweg.

Landbouwtrekkers mogen de Dr. van Noortstraat niet meer naderen vanaf de kruisingen met de Veenpoldersweg. De Van Kampenlaan wordt direct bij de Veenpoldersweg gesloten voor verkeer, behalve hulpdiensten. Op de Veenpoldersweg komt een laad- en loszone tussen nummer 42 en de eerstvolgende kruising in westelijke richting. Bij de oversteek voor vee op de Veenpoldersweg komt een stopverbod.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter