Nieuws
Lintjesregen Leidschendam-Voorburg

Negen inwoners hebben gisteren in het Raadhuis uit handen van burgemeester Martijn Vroom een koninklijke onderscheiding gekregen. Het betrof de volgende mensen (omschrijving gemeente):

= De heer Y.J.P. Tel (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau) Sinds 1983 is de heer Tel voorzitter van het draverij- en rencomité van de Stichting Nederlandse Draf- en Rensport. Daarnaast is hij de voortrekker van de ‘klankbordgroep’ van juryleden en buitendienstmedewerkers van de Nederlandse draf- en rensport. De inzet van de heer Tel voor de draf- en rensport in Nederland is onmisbaar. De heer Tel werkte tot zijn pensionering in 2012 als bestuurslid van het Wellantcollege,

= De heer J. van Egmond (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) De heer Van Egmond heeft zich zo’n 37 jaar ingezet voor de Zwemclub Residentie in Den Haag. Hij was er zo’n 30 jaarbestuurslid. Daarnaast is hij zo’n 20 jaar verenigingsscheidsrechter bij waterpolowedstrijden geweest. Van 2016 tot juni 2022 was hij penningmeester,

= Henny (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau) Henny is sinds 2008 fulltime pleegouder van voornamelijk baby’s. Het grootste deel van de baby’s woont vanaf de eerste week na de geboorte bij haar, totdat er een vast pleeggezin is gevonden. Sommige baby’s blijven een paar maanden tot een half jaar, anderen blijven tot in de peuterleeftijd bij haar wonen. Zij heeft zo aan meer dan 60 kinderen een liefdevolle start gegeven,

= G.A.C.M. van den Bosch-Knijnenburg (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) Mevrouw Van den Bosch-Knijnenburg is ruim 25 jaar bestuurslid van de afdeling handbal van de omnisportvereniging Stompwijk ’92. Ze werkt hier nu als ‘Beheerder Evenementen en Activiteiten’. Eerder was zij hier ook trainer, draaide ze er bardiensten en maakte ze de kantine schoon. Tevens is zij ook al zo’n 28 jaar vrijwilliger bij de Carnavalsvereniging De Gaanders in Stompwijk. Daarnaast is ze al zo’n 28 jaar vrijwilliger bij de Stichting Stompwijkse Harddraverij Nooit Gedacht. Sinds 2005 is zij ook vrijwilliger bij de Stichting Dorpshuis Stompwijk,

= Mevrouw T.M.J.J. van Velzen-Knijnenburg (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) Mevrouw Van Velzen-Knijnenburg is 5 jaar vrijwilliger geweest bij het Kattenasiel Boskoop. Zij verzorgde heel veel katten. Daarnaast is zij al zo’n 20 jaar vrijwilliger bij de Dierenbescherming Preventieve Dierenhulp Ridderkerk. Ook is mevrouw al 18 jaar vrijwilliger bij het Dorpspunt Stompwijk. Daarnaast is zij ongeveer 14 jaar vrijwilliger bij ‘De Dorpsketting’, het plaatselijke nieuwsblad van Stompwijk. Bovendien is ze sinds 2017 vrijwilliger bij de Laurentius kerk te Stompwijk. Tevens is zij sinds 2018 voorzitter van de ‘Ouderen Soos Stompwijk’,

= Mevrouw W. van der Kleij-Gluvers (Ridder in de Orde van Oranje-Nassau) Mevrouw Van der Kleij-Gluvers startte haar synchroonzwemcarrière op 10-jarige leeftijd. Zij werd geselecteerd voor ‘Jong Oranje’ en werd later vast lid van de nationale ploeg. Zij was in de periode 1969 tot 1977 als topsporter actief in het synchroonzwemmen. In 1977 behaalde zij met haar ploeg goud op het EK en zilver met haar duet. Tijdens het WK in 1978 behaalde zij met haar team de zesde plaats en bij het EK won zij met het team 2 keer zilver en 1 keer brons. In de periode 1978-1982 was zij bondscoach voor het nationale team. Sinds 1982 is zij trainer en coach bij de Zwemvereniging DSZ te Den Haag. Tevens is ze bij deze vereniging zo’n 20 jaar lang examinator geweest tijdens het diplomazwemmen. Verder was zij zo’n 13 jaar vertegenwoordiger van de breedtesport voor ouderen bij de Zwemvereniging DSZ te Den Haag, afdeling synchromasters. Ze werkte er 2 jaar als trainer en coach,

= De heer ing. A.C. van Duren (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) De heer Van Duren zet zich, sinds zijn pensioen, in als vrijwilliger bij Stichting Welzijn Oud en Jong (Woej) in Leidschendam-Voorburg. De heer Van Duren vervoert al sinds 2006 minder mobiele mensen via deze stichting,

= Mevrouw C.C. Jansen-Vereecken (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) Mevrouw C.C. Jansen-Vereecken is sinds 2000 vrijwilliger bij Terre des Hommes, winkelteam Delft. Zij ontving in 2020 de ‘gouden druppel’ voor haar 20-jarige inzet,

= De heer L.C.J. Broeren (Lid in de Orde van Oranje-Nassau) De heer L.C.J. Broeren is sinds 1996 vrijwilliger bij WoonZorgcentra Haaglanden (WZH) voor de locaties ‘Het Anker’ in Voorburg en ‘Prinsenhof’ in Leidschendam. De heer Broeren is activiteitenbegeleider en chauffeur, haalt boodschappen en wandelt met bewoners. Ook is hij van 2000 – 2012 buddy van 1 van de bewoners op locatie Prinsenhof geweest.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter