Nieuws
Onzekerheid bewoners Emmastraatcomplex duurt voort

De bewoners van het Voorburgse tuindorp ‘Emmastraatcomplex’ verkeren nog steeds in onzekerheid. Een voor 20 december 2022 toegezegd ‘gemeentelijke monumentenpaspoort’ dat duidelijk zou maken aan welke eisen van verduurzaming en renovatie woningcorporatie WoonInvest moest voldoen, is er nog steeds niet. Hulp die experts van het Cuypersgenootschap en de Bond Heemschut aanboden bij het opstellen ervan is afgeslagen. Ondertussen loopt de onderhoudstoestand van de 96 sociale woningen steeds verder terug. De leegstand neemt toe net als de gezondheidsklachten bij de resterende bewoners. Een beroep op gemeenteraadsleden om in actie te komen, heeft tot nu toe geen effect gehad. Dat stellen de Burgerkrachtcentrale en het Platform geen sloop Emma in een persbericht. Ze zoeken nu publiciteit om de zaak in beweging te krijgen. WoonInvest was van plan de panden te slopen ten behoeve van nieuwbouw. In 2022 frustreerden B&W dat plan door het complex een monumentenstatus te geven. WoonInvest gaf medio vorig jaar al aan minstens een jaar nodig te hebben voor nader onderzoek naar renovatie.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter