Nieuws
Vervuilende Haagse bedrijven naar GAVI-kavel

Vervuilende bedrijven die weg moeten van de Binckhorst vanwege woningbouw gaan naar de zogenoemde GAVI-kavel; de zuidoost kom van het Prins Clausplein. Dat zijn de provincie Zuid-Holland en de gemeente Den Haag overeen gekomen. De provincie beschouwt de Binckhorst als bedrijfsterrein. Het wegvallen ervan moet door Den Haag elders worden gecompenseerd.

Afgesproken is nu dat 4,6 hectare bedrijfsterrein dat wegvalt wegens woningbouw op de Binckhorst, gecompenseerd wordt op de GAVI-kavel. Die kavel is echter 16 hectare groot. Het restant (11,4 hectare) kan Den Haag als compensatie gebruiken bij toekomstige transformaties van bedrijfsterreinen. Als eerste voor afvalbedrijven die nu nog op de Binckhorst zitten en voor bedrijven die weg moeten vanwege de aanleg van een tramverbinding (HOV) naar Station Voorburg en Rijswijk.

Den Haag en de provincie gaan samen zoeken naar een nieuwe plek voor de afvalbedrijven op de Binckhorst die afhankelijk zijn van transport over water. Een oplossing moet in de regio gevonden worden. Den Haag en de provincie gaan samen werken aan een ‘intensivering, revitalisering en eventuele uitbreiding’ van bedrijfsterrein Westvlietweg.

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter