Nieuws
Werk aan spoorviaduct Rijswijkseweg

Het spoorviaduct over de Rijswijkseweg in Den Haag krijgt van 28 april tot 20 augustus een opknapbeurt. Het metselwerk en de voegen van het viaduct zijn verouderd. Ook heeft het viaduct schade opgelopen door aanrijdingen. ProRail maakt het viaduct daarom schoon, vernieuwt het voeg- en metselwerk en geeft het viaduct een schilderbeurt.

Om de overlast te beperken, werkt men zoveel mogelijk in het weekend. Het viaduct bestaat uit drie aparte onderdoorgangen. Gedurende de werkzaamheden zijn deze onderdoorgangen afwisselend afgesloten, verdeeld in drie fases. Voetgangers en fietsers kunnen altijd door een van de onderdoorgangen passeren. Vanwege The Royal Ten zijn er geen werkzaamheden in het weekend van 2 tot 5 juni.

Fase 1 loopt van 28 april tot 22 mei. Dan werkt men aan de onderdoorgang aan de noordoostzijde. In het weekend is de weg daarom afgesloten voor auto’s richting het Rijswijkseplein. Zij worden omgeleid via de Brinckhorstlaan.

Fase 2 loopt van 26 mei tot 3 juli. Dan werkt men aan de onderdoorgang aan de zuidwestzijde van het viaduct. Dat is de kant van station Den Haag HS. Auto’s vanaf het Rijswijkseplein kunnen gebruikmaken van de middelste doorgang.

Fase 3 loopt van 7 juli tot 20 augustus. Dan is de middelste doorgang van het viaduct volledig afgesloten voor alle verkeer. Het verkeer kan gebruikmaken van de buitenste twee doorgangen. De trams rijden met een aangepaste dienstregeling. Kijk voor meer informatie op de site van HTM

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter