Nieuws
Windmolens bij Royal Roses

Royal Roses b.v., Tuinbouwweg 6A, wil twee windmolens ten behoeve van energieopwekking plaatsen, achter de kassen aan de zijde van de Kniplaan. De molens worden 6,9 meter hoog. Daar komt dan nog eens drie meter bij van de wieken. Elk windmolen krijgt drie wieken. Ze worden op betonplaten gemonteerd. Er komt ook een regelkast bij. Het bedrijf heeft vergunning aangevraagd bij de gemeente en Omgevingsdienst Haaglanden. De gemeenteraad heeft jaren geleden bepaald dat de gemeente ‘windmolenvrij’ moest blijven. Daarbij had men de windturbine langs de A4 bij het Zeeheldenkwartier in gedachten. Op grond van de regels die de gemeente nu hanteert zijn kleine windmolens bij woningen niet verboden. Het gaat dan echter eerder om zogenoemde ‘windwokkels’ van zo’n twee meter hoogte. De aanvraag van Royal Roses wordt derhalve een testcase. (foto EAZ wind; type dat geplaatst gaat worden)

Socials

vlietnieuwsfacebookOp Facebook

vlietnieuwtwitter Op Twitter